Burgemeester Wendy Verkleij geïnstalleerd

Wendy Verkleij op het moment van het afleggen van de ambtseed tegenover Commissaris van de Koning Johan Remkes (foto: gemeente Uitgeest).
Wendy Verkleij op het moment van het afleggen van de ambtseed tegenover Commissaris van de Koning Johan Remkes (foto: gemeente Uitgeest).
Uitgeest – Wendy Verkleij-Eimers is afgelopen donderdag 15 januari door Johan Remkes, Commissaris van de Koning, geïnstalleerd als burgemeester van Uitgeest. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering. Nadat zij de eed had afgelegd werd zij toegesproken door achtereenvolgens de fractievoorzitters van de gemeente Uitgeest, door Han ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard (namens de regio Alkmaar) en door de heer Ben Visser, burgemeester van Scherpenzeel (namens het VNG-bestuur).
Locoburgemeester Wil Spaanderman droeg vervolgens de ambtsketen aan haar over, na het uitspreken van een tiental als ‘boodschappen’ verpakte adviezen. Uit handen van raadsnestor Guus Krom kreeg de nieuwe burgemeester ten slotte de voorzittershamer.
In haar eerste toespraak tot de raad, inwoners van Uitgeest en de vele gasten (o.a. familieleden en bestuurders uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk) liet Wendy Verkleij weten vooral heel dichtbij gemeenteraad en inwoners te willen staan en ontzettend veel zin te hebben in het burgemeesterschap van Uitgeest.
Na afloop van het officiële gedeelte had de nieuwe burgemeester zo’n anderhalf uur nodig om alle gelukwensen in ontvangst te nemen.