Burgemeester Verkleij: “De Hoop is kans voor ondernemer met goed plan”

Foto: Burgemeester Wendy Verkleij

UITGEEST – Eind maart keurde de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor voormalig erfgoedpark De Hoop goed. Centraal in dit plan staat de werving van een ‘recreatieve’ ondernemer. Burgemeester Verkleij roemt de unieke locatie: “Midden in het Uitgeestermeer met alle aansluitingen voor fietsen, wandelen, varen en zelfs auto’s, dat lijkt me een mooie kans…”

Burgemeester Verkleij, ook bestuurslid van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer, is blij met het nieuwe bestemmingsplan. Het biedt meer ruimte aan ondernemers: “Erfgoedpark De Hoop is een prachtige, kansrijke locatie. Met het nieuwe bestemmingsplan is het echt mogelijk om er als ondernemer je eigen draai aan te geven, van aantrekkelijke dagrecreatie tot meerdaags verblijf, van diverse horeca tot aan een museum en detailhandel. Zelfs een sauna is genoemd.”

Om de recreatieve en natuurlijke waarden van de locatie te bewaken, stelt de gemeente wel de nodige kaders. In gesprek met inwoners en bestaande ondernemers zijn de wensen, en dus ook de grenzen, voor deze ontwikkeling geïnventariseerd. Daarbij is het wel mogelijk om, naast de bestaande gebouwen, nieuwbouw te realiseren. Wat burgemeester Verkleij betreft, zijn zo goede voorwaarden gecreëerd voor een succesvolle exploitatie op langere termijn: “Een krachtige ondernemer met een goed plan mag zich daarom zeer welkom voelen.”

Watersporthart
Het voormalig erfgoedpark De Hoop bevindt zich in het midden van recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer, het ‘watersporthart’ van de regio. Het park sluit aan op vele routes voor fietsen, wandelen en varen naar en van vele unieke plaatsjes, buurtschappen, natuurgebieden, strandjes, jachthavens en een snelvaargebied. Op dit moment al wordt het aangesloten recreatieterrein Zwaansmeer en de nabijgelegen surflocatie jaarlijks door 120.000 mensen bezocht. Ook via de snelweg A9 en de provinciale wegen N203, N8 en N246 is de locatie goed te bereiken, terwijl er op en rond de locatie circa 350 parkeerplaatsen zijn. De ligging en de verbindingen vormen op zichzelf al een uitstekende uitgangspositie voor een onderneming die aansluit op de recreatieve economie in de regio.

Bestaande opstallen
Het totale erfgoedpark bestaat uit zo’n 2 hectare met bestaande opstallen met een karakteristieke houten uitvoering. Deze opstallen betreffen onder meer een casco opgeleverd gebouw voor horeca-activiteiten, dat met verdieping circa 700 m2 beslaat. Daarnaast zijn er verschillende loodsen, schuren, een instructieruimte en een scheepshelling.

Meer informatie
Op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl/werving is meer informatie te vinden, maar geïnteresseerde ondernemers zijn welkom tijdens de open dag op 13 juni 2019. Aanmelden hiervoor is wenselijk via [email protected]

Visie indienen voor 8 juli
De werving van een nieuwe ondernemer is een initiatief van Recreatie Noord-Holland, de beheerorganisatie van het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hun visie indienen. Na beoordeling wil Recreatie Noord-Holland in juli bekendmaken met welke partij(en) deze visie(s) verder worden uitgewerkt. De uiterste datum voor het indienen van een visie is 8 juli 2019 voor 12.00 uur.

Bron: De Uitgeester