Burgemeester op bezoek bij gouden echtpaar Jasper

De heer en mevrouw Jasper met de burgemeester op het balkon van de Bandoneon (foto: gemeente Uitgeest).
De heer en mevrouw Jasper met de burgemeester op het balkon van de Bandoneon (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest – De heer en mevrouw Jasper-de Koning kregen op dinsdag 28 juli 2015 bezoek van burgemeester Wendy Verkleij. Zij verraste het echtpaar met een feestboeket omdat het die dag vijftig jaar geleden was dat in Rijnsburg hun huwelijk werd gesloten.
De geboren Leidenaar C. Jasper (77) en de Katwijkse M. Jasper-de Koning (71) zijn sinds anderhalf jaar Uitgeesters. Zij besloten na 48 jaar samengewoond te hebben in het ouderlijk huis van de bruidegom in Leiden naar de Bandoneon in Waldijk te verkassen. Voornamelijk om dichtbij hun dochter te wonen, én bij de kort daarna geboren kleinzoon Daan (zestien maanden).
Ze zouden niet meer terug willen: ‘Het is hier heerlijk rustig, we hebben een prachtig uitzicht en een supermarkt op loopafstand.’ Mevrouw Jasper loopt zelfs op haar gemak vanuit Waldijk naar het dorp. Of stapt op de bus naar Heemskerk voor de vrijdagmarkt. Haar man is niet meer zo goed ter been, maar vermaakt zich opperbest in zijn nieuwe appartement. Met modeltreinen, sport op televisie en bovenal het bezoek van kleinzoon twee dagen in de week.’
De heer Jasper werkte de laatste 33 jaar van zijn arbeidsloopbaan voor de afdeling Verkoop van drukkerij/uitgeverij Sijthoff. Zo maakt hij de hele ontwikkeling mee van loodzetten tot digitale opmaak. Zijn vrouw ging als zeventienjarige al werken voor de administratie van Groothandel Centra en leidde daarna tot aan haar huwelijk de verkoopafdeling van Horecaf.
Na hun huwelijk trokken ze eerst in bij de ouders van de bruidegom. Toen die verhuisden naar een bejaardenwoning konden zij in het ouderlijk huis blijven, waar eerst hun zoon en zes jaar later hun dochter werd geboren.
De gouden bruiloft is gevierd in een bekend hotel in Akersloot, samen met zoon, dochter, kleinzoon, familie en vrienden.