Burgemeester lanceert nieuwe website gemeente (Video)

Burgemeester lanceert nieuwe website. Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST – Maandagmiddag, 9 juli 2018, heeft burgemeester Verkleij de nieuwe website van de gemeente gelanceerd. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad uit. De nieuwe website ziet er behoorlijk anders uit, is beter leesbaar, eenvoudiger doorzoekbaar en meer afgestemd op de informatie die de inwoner zoekt.

Daarmee voldoet de nieuwe website aan alle hedendaagse eisen van (gemeentelijke) websites die de landelijke overheid stelt. Die eisen zijn afgeleid van wat gebruikers prettig vinden, waar ze precies naar op zoek zijn en wat mensen met een beperking nodig hebben om de website goed te kunnen gebruiken.

Opzet en navigatie van de website zijn compleet anders dan tot nu toe. ‘Voor de inwoner is het aanzicht misschien even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit heel veel prettiger is voor iedereen’, aldus de burgemeester. Informatie die vaak wordt gezocht, staat vooraan op de website (‘toptaken’). De informatie daarachter is uiterst logisch geordend, en de teksten en knoppen zijn zó ingesteld dat het overzichtelijk oogt.

‘We hebben nu een website die gelijk loopt met de informatie die we geven op inwonersvragen via andere kanalen, zoals via de mail, aan de telefoon of via onze social media. Daarbij is het heel transparant bij wie je met ingewikkelder vragen terecht kunt. Zo bedienen we onze inwoners veel nauwkeuriger. Het was een hele klus, maar het resultaat mag er zijn.’