Burgemeester bij gouden echtpaar Putter

Uitgeest – Het echtpaar Putter-Kuiper kreeg op 16 november 2015 thuis in de Waldijk bezoek van burgemeester Wendy Verkleij. Zij verraste J.J. Putter (74) en K.G.M. Putter-Kuiper (73) op hun vijftigste huwelijksdag met een feestboeket en een kopie van hun originele trouwakte.

De Uitgeester Jan Putter (destijds 17) leerde zijn Assendelver bruid (16) kennen tijdens de zondagse dansavonden in Verenigingsgebouw Krommenie. Toen de vonk was overgesprongen ontstond een verkering die na zeven jaar afliep toen er eindelijk een huurhuis werd gevonden en er een bruiloft kon worden gepland. Die vond plaats in Assendelft (kerk) en Uitgeest (De Ooievaar).

Na hun huwelijk ging Jan Putter door met werken in de bakkerij van zijn ouders aan de Hogeweg. De kersverse mevrouw Putter had door haar huwelijk ontslag gekregen op kantoor in Amsterdam, maar kon direct door naar de winkel van de bakkerij. Samen trokken ze in de ouderlijke woning naast de bakkerij, waar ze een zoon en een dochter zouden krijgen en tot 2006 bleven wonen.

Zo lang als ze getrouwd zijn speelt de caravan een grote rol in de vakanties in Frankrijk en eigen land. Bijna even lang is de kaartclub een bron van plezier in de vrije tijd. Evenals biljartvereniging Excelsior, waar de heer Putter kort geleden afscheid nam van vele jaren voorzitterschap. Daarnaast vond hij ook de tijd om het recreatievoetbal in de sporthal van de grond te tillen en jaren lid te zijn van de raadscommissie Grondgebiedzaken. Terwijl mevrouw Putter al achttien jaar als vrijwilliger actief is in Dorpshuis de Zwaan. En ook de drie kleindochters en de kleinzoon – allemaal dichtbij in Uitgeest – altijd veel aandacht kregen en krijgen.

De gouden bruiloft is in Partycentrum A9 gevierd. Met familie en vrienden was het tot ver na middernacht dansen geblazen op livemuziek. Een beetje zoals het ooit in Krommenie begon.