Burgemeester bij Diamanten echtpaar Reiff.

Burgemeester met diamanten echtpaar Reiff (Foto:  Gemeente Uitgeest)
Burgemeester met diamanten echtpaar Reiff (Foto: Gemeente Uitgeest)

Uitgeest – De heer en mevrouw Reiff-Leijendekkers kregen op woensdag 22 juli 2015 bezoek van burgemeester Wendy Verkleij. Die verraste het Uitgeester echtpaar met een feestboeket omdat het die dag zestig jaar geleden was dat het in Vlaardingen in het huwelijk trad.

De geboren Rotterdammers J.M. Reiff (83) en M.B. Reiff-Leijendekkers (86) leerden elkaar na een woelige oorlogsperiode in 1950 kennen op dansles in Vlaardingen. Een jaar later verloofden ze zich, maar ze moesten met hun bruiloft wachten tot 1955. Toen kwam er eindelijk woonruimte:  op de bovenverdieping van het ouderlijk huis van de bruidegom. Na de geboorte van twee dochters en twee zoons en twee woningen verder kreeg de chemicus Reiff een baan bij Cargill in Amsterdam. Verhuizen werd noodzakelijk en na een tussenstop van negen maanden in Wormerveer kon het gezin in 1971 een koopwoning betrekken in de Kerverslaan in de kersverse Uitgeester wijk De Koog.

De overstap van een bedrijvige industriestad naar een dorp was groot, maar toch hebben ze geen moment spijt gehad: ‘Dichtbij het mooie Uitgeestermeer, het strand, grote steden vlakbij.’ Mevrouw was in Vlaardingen al actief voor het Rode Kruis, in Uitgeest zette zij dat voort, onder meer bij de administratie en de organisatie van de collectes. Na 41 jaar zette zij er een punt achter. Zij was toen al geëerd met de Zilveren Penning van het Rode Kruis en met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Die koninklijke onderscheiding dankte zij ook aan haar vrijwilligerswerk in het Dienstencentrum en haar negentien jaar bestuurswerk voor stichting De Kuil.

Het diamanten echtpaar geniet volop van de zes kleinkinderen, die allemaal in de buurt wonen. Tegenwoordig trekken ze er niet meer met de fiets op uit, maar nog wel met de auto: ‘Vooral in de omgeving;Vlaardingen en Rotterdam zijn onherkenbaar veranderd.

Verder gaan ze nog regelmatig bridgen en klaverjassen, thuis met vrienden of in de soos. Op 6 september wordt de diamanten bruiloft gevierd met een boottocht over het Uitgeestermeer, met buffet aan boord. Samen met kinderen, kleinkinderen en goede vrienden.