Burgemeester bezoekt Diamanten echtpaar Blokker-Scholte.

Burgemeester Verkleij bij het Diamanten bruidspaar. (Foto Gemeente Uitgeest)
Burgemeester Verkleij bij het Diamanten bruidspaar. (Foto Gemeente Uitgeest)

Uitgeest – Ze wonen nog maar drie maanden in Uitgeest, maar maakten nu al kennis met burgemeester Wendy Verkleij. Daar was dan ook een heel goede reden voor, want op 3 juni 2015 waren de heer en mevrouw Bleker-Scholte 60 jaar getrouwd. Omdat ze die dag een feestelijk uitje hadden met familie verraste de burgemeester het diamanten echtpaar een dag later met een feestboeket, thuis aan de Middelweg.
De heer H. Bleker (87) en mevrouw G. Bleker-Scholte (84) traden in 1955 in het huwelijk in Groningen. Hij werkte daar voor uitgeverij Noordhoff en zijn bruid was kapster. Voor de ruimere carrièremogelijkheden kwamen ze over naar de Zaanstreek, waar de heer Bleker exportmanager werd bij Honig. Een baan waar hij veel voor moest reizen, maar die hij met plezier volhield tot zijn pensionering.
Het diamanten echtpaar heeft een zoon en een dochter en vijf kleinkinderen. Kort geleden verhuisden ze van Westzaan naar een appartement in Uitgeest, met hun dochter op loopafstand. ‘We hebben een heerlijk huis. Alle voorzieningen zijn dichtbij en we kunnen hier weer zelf de boodschappen doen. De mensen zijn zo aardig; onbekenden groeten je gewoon op straat. Als we dat allemaal hadden geweten hadden we deze stap eerder genomen.’
Afgelopen zaterdag is het diamanten huwelijksfeest met kinderen, kleinkinderen en aanhang gevierd in een plaatselijk Italiaans restaurant.