Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar.

Uitgeest – Zestig jaar geleden, op 30 augustus 1956, gaven L. Lasschuijt (destijds 22) en T.P. Sont (destijds 20) elkaar in de marinestad Den Helder het ja-woord. Door omstandigheden ontving het diamanten echtpaar burgemeester Wendy Verkleij niet op de trouwdag zelf, maar drie weken later. De burgemeester verraste de kersverse Uitgeesters met een feestboeket en een kopie van hun oorspronkelijke trouwakte.
Geboren in Leiden, toog de diamanten bruidegom als vierjarige naar Den Helder. Daar ging hij naar dezelfde lagere school als zijn aanstaande en woonde jaren bij haar in de straat voordat zij elkaar via de vriendinnenclub van haar nichtje beter leerden kennen en de vonk eindelijk oversloeg. Na de bewapeningswerkplaats van de marine en de bedrijfsopleiding kwam de heer Lasschuijt op de wapentechnische school waar hij achttien jaar als leraar zou werken, met een voorliefde voor het vak wiskunde. Zijn echtgenote werkte vele jaren als psychologisch assistente in de Jeugdzorg (RIAGG).
Na hun werkende leven zijn er tal van hobby’s: lezen en het schrijven van artikelen voor de Helderse Historische Vereniging is zijn afdeling, kunstschilderen en spelletjes op de tablet doen de hare. Wandelen en reizen doen ze samen.
Pas sinds april dit jaar wonen de heer en mevrouw Lasschuijt in Uitgeest. Ze kwamen hierheen om dichterbij de middelste van hun drie zonen en zijn gezin te zijn. Daar gingen heel wat verhuizingen aan vooraf: onder meer naar Wieringen, Hippolytushoef en Juliandorp. Uitgeest kenden ze al wel van kampeervakanties aan de Lagendijk en van het Uitgeestermeer waar ze met volle teugen genoten. Zoals ze nu ook van het duingebied genieten in de nabije omgeving en van hun twee kleinzoons en twee kleindochters. ‘En niet te vergeten van de hulpvaardigheid en vriendelijkheid van de Uitgeesters,’ benadrukt het echtpaar.