Burendag 28 september

UITGEEST – Organiseer nu de activiteit die uw buurt bijeen brengt. Op 28 september is het Burendag: het perfecte moment om bekende en onbekende buurtgenoten te ontmoeten. Een Burendag organiseer je zelf. Nu is het moment om een gezellig samenkomen met buurtgenoten te plannen. Doe iets voor elkaar, en voor uw buurt!

Ontmoeting
De mogelijkheden voor een geslaagde Burendag zijn eindeloos: organiseer een gezellige koffietafel of een interessante lunch waarbij bewoners allemaal iets meenemen. Of kies ervoor om een bloem of een kaartje af te geven omdat u het burencontact waardeert. Misschien willen uw kinderen op deze dag hun buitenspeelgoed delen met buurtkinderen? Of u helpt, eventueel met anderen, een buur die om hulp verlegen zit. Kinderen zullen u dankbaar zijn wanneer u een speurtocht uitzet in de wijk. Wat u ook organiseert, uw buurt wordt er leuker, socialer en veiliger op.

Bemiddeling
Is er een buur waar u minder goed mee om kunt gaan? Dan is Burendag misschien aanleiding om daar iets aan te veranderen. Hebt u daar hulp bij nodig, dan kunt u bellen met De Bemiddelingskamer die zich inzet om de leefbaarheid tussen buren te vergroten. Inwoners van Bergen kunnen hierover meer informatie krijgen via de website van De Bemiddelingskamer of bellen met 06-39839515. Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door de gemeente en woningcorporatie Kennemer Wonen. Ga voor informatie over Burendag en de financiering van activiteiten naar www.burendag.nl.