Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) start in Uitgeest

De heer Joan Rückert. Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST – In de week van 12 maart start in Uitgeest de nieuwe Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Zijn naam is Joan Rückert en hij is geboren in Castricum. De heer Rückert heeft zijn taken vele jaren uitgevoerd in de gemeente Heiloo en gaat zijn kennis en ervaring nu inzetten in Uitgeest.

Wat doet een BOA?
Toezicht houden op de naleving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is de eerste prioriteit van de heer Rückert. Daarnaast gaat hij zoals hij het zelf omschrijft “de ergernissen van inwoners in kaart brengen.” Dit doet hij graag samen met u. Denk hierbij aan overlast door hondenpoep, het illegaal storten van afval, overlast door hangjeugd en parkeren. De heer Rückert gaat zich voornamelijk op de fiets door het dorp verplaatsen en staat altijd open voor een goed gesprek.

Inwerkprogramma
Om Uitgeest goed te leren kennen, gaat de heer Rückert samen met burgemeester Verkleij een rondje door het dorp. Hierin wordt kennis gemaakt met onder andere het havengebied, de lokale horeca, het bedrijventerrein en de ondernemers.