Btw-teruggave nu ook voor zonnepanelen aangeschaft vóór 2012

Het team van Duurzaam Bouwloket( Foto Duurzaam Bouwloket)

UITGEEST – Woningeigenaren die in het verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de btw terugvragen bij de belastingdienst. Ongeacht het jaar van aankoop. Dat heeft staatssecretaris Snel onlangs besloten. Daarbij is de aanvraagprocedure vereenvoudigd: er hoeft slechts één keer een belastingaangifte ingediend te worden, in plaats van over alle verstreken jaren.

De afgelopen maanden honoreerde de belastingdienst alleen verzoeken over aankopen vanaf 2013 en over 2012. Verzoeken over eerdere aankopen werden niet in behandeling genomen. Dat is nu dus niet meer het geval.

Hulp bij btw-teruggave
Via het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket kunnen bewoners een stappenplan opvragen waarin staat aangegeven hoe de btw teruggevraagd kan worden.
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-financieringsregeling/79

Duurzaam Bouwloket
Heeft u (andere) vragen met betrekking tot zonnepanelen of het verduurzamen en energiezuinig maken van uw woning? Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt u verder met gratis en onafhankelijk advies over: energiebesparende maatregelen, subsidieregelingen en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check de website voor meer informatie www.duurzaambouwloket.nl/gemeente. U kunt ook contact opnemen met een van de adviseurs via www.duurzaambouwloket.nl/een-vraag-stellen of telefonisch 072-743 39 56.