Brandweer Uitgeest zoekt vrijwilligers.

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende hobby?

Je hebt zeker geen alledaagse hobby als je vrijwilliger bij de brandweer bent. Er wordt heel wat van je gevraagd. Je moet kunnen werken onder moeilijke en onverwachte omstandigheden. Stressbestendig zijn. Het komt voortdurend aan op teamgeest, verantwoordelijkheidsgevoel en sportiviteit. Kortom een hobby met uitdaging bij Brandweer Uitgeest. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen. Zowel mannen als vrouwen. Lees dus verder om te zien of het iets voor je is.

VEELZIJDIG

Vroeger spraken we van spuitgast, maar de brandweer doet veel meer dan het blussen van branden. Als er een ongeluk gebeurt, waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen wordt de brandweer erbij geroepen. Als er mensen vast zitten in een lift. Een auto op z’n kop in het water. Kelders die zijn volgelopen na een fikse regenbui. Mensen die bekneld in hun auto zitten na een ongeval. Een kat in de boom, allemaal taken van de brandweer. Een brandweerman of brandweervrouw komt overal in actie. Snel en zonder aarzelen. De spuitgast van vroeger heeft zich ontwikkeld tot een hoogwaardig opgeleide technisch specialist. De brandweer is er dus voor alle vormen van hulpverlening, wanneer mensen of dieren in benarde situaties verkeren. Een dankbare en veelzijdige hobby dus. Bij brandweer Uitgeest werken 24 vrijwilligers die dag en nacht uitrukken als het nodig is.

Durf jij deze uitdaging aan?

We zetten nog even de eisen op een rij, waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen aan een selectieprocedure.

  • Je bent tussen de 18 en 40 jaar;
  • Je bent gezond;
  • Je hebt minimaal een opleiding op LBO-B niveau en eventueel aanvullende opleiding ;
  • Je woont en/of werkt in Uitgeest;
  • Je bent overdag, ’s avonds, ’s nachts of in het weekend beschikbaar;
SELECTIEPROCEDURE

Als je voldoet aan deze voorwaarden, kun je worden uitgenodigd voor de selectieprocedure. Deze is vrij streng, omdat wij redelijk hoge eisen moeten stellen voor deze aantrekkelijke, maar ook inspannende vrijetijdsbesteding. En omdat wij veel waarde hechten aan goed kunnen samen werken. Na de voorselectie worden de kandidaten uitgenodigd om op een oefenavond langs te komen. Dit gebeurt zes keer. Er vindt dan een stemming plaats onder de korpsleden. Als dat goed verloopt, word je tenslotte medisch gekeurd.

OPLEIDING EN AANSTELLING

Wanneer je door de selectieprocedure bent gekomen en wordt aangesteld bij de vrijwillige brandweer van Uitgeest, kom je eerst in tijdelijke dienst. Je begint dan met een basis opleiding welke in de avonduren gegeven wordt en ongeveer 9 maanden duurt. In die periode loop je ook mee met het korps als een soort stage. Zo maak je al snel kennis met het echte werk als brandwacht. Als je de basis opleiding met goed gevolg hebt volbracht en je wordt door de groep volledig geaccepteerd, dan krijg je een vaste aanstelling en ga je naar de vervolg opleiding. Deze duurt afhankelijk van hoever je door leert (van 1 tot 5 jaar).

Inderdaad bij de vrijwillige brandweer van Uitgeest krijgt iedereen volop de ruimte.

BELANGSTELLING?

Wat denk je er van? Durf je deze uitdaging aan.

Neem eens contact op met: Dhr M.Gal Ploegchef Brandweer Uitgeest.

Je kunt natuurlijk ook direct een e-mail versturen. Ik wil ook bij de brandweer