Boswachter Arjan Postma op vingers getikt door KLM

Regionaal – Luchtvaartmaatschappij KLM tikt boswachter Arjan Postma op de vingers na een uitspraak van de Noord-Hollander op RTL Boulevard over de reuzenpanda’s. Volgens Postma waren de panda’s onder narcose gebracht voor hun vlucht van China naar Nederland.

De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn woensdagavond na een reis van zo’n tienduizend kilometer vanuit de Chinese stad Chengdu op Schiphol geland.

Na een ceremonieel welkom op de landingsbaan, werden de dieren in de cargohal van KLM verwelkomd door 120 journalisten en nog eens honderden genodigden.

“Ze hebben er zelf natuurlijk niet voor gekozen”, zegt boswachter Arjan Postma op RTL Boulevard over de lange reis die de panda’s op het moment van de uitzending nog aan het maken waren. “Ze liggen op dit moment in narcose in het vliegtuig. Ze maken er eigenlijk niks van mee. En dan zijn ze opeens hier, worden ze wakker en zijn ze in een heel nieuwe wereld”, aldus Postma.

KLM bestrijdt die uitspraak van boswachter Postma: “In tegenstelling tot wat boswachter Arjan Postma vertelde in RTL Boulevard gisteravond, waren panda’s NIET onder narcose tijdens de vlucht. Dieren worden tijdens vervoer nooit onder narcose gebracht, omdat het belangrijk is het natuurlijk gedrag van dieren in de gaten te houden.”

Inmiddels hebben Wu Wen en Xing Ya hun eerste nacht doorgebracht in Ouwehands Dierenpark. De reuzenpanda’s zitten in quarantaine.

In mei zal Arjan in Lisette Pakt UIT maar ook in Dier en Welzijn wederom te gast zijn ook omtrent ander dierennieuws.

Bron: NH