Blunder bij aanbestedings bij Regio taxi’s.

CASTRICUM/UITGEEST – Bij de digitale aanbesteding van een groot regionaal taxiproject in Castricum, Uitgeest, Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen en Heiloo is een grote blunder gemaakt. Hierdoor driegde de huidige aanbieder een achterstand op te lopen door het verspreiden van informatie.

De concurrentie voor het project kon onder de prijs van die aanbieder (Bios) gaan zitten. Deze fout kan leiden tot een schadeclaimprocedure. Gemeente Alkmaar, die deze fout heeft gemaakt, heeft inmiddels deze hersteld en is het aanbestedingsprocedure aangepast zodat iedereen weer gelijke kansen heeft. De Alkmaarse wethouder Anjo van de Ven (OPA) spreekt van een ‘vervelende’ vergissing en heeft dit bekendgemaakt.

Gemeente Alkmaar is verantwoordelijk voor de aanbesteding van de WMO-regiotaxi. Deze regionalisten vervoerd gehandicapten en verzorgd het ouderenvervoer met ruim 5500 pashouders. Deze maken 120.000 per maand maken. De regionalisten rijdt ook namens de andere deelnemende gemeenten.

Regiotaxi valt nu nog onder verantwoordelijkheid van de provincie. Volgend jaar nemen de gemeenten dat over. De aanbestedingsprocedure is nu zo aangepast dat de kilometerprijs niet meer maatgevend is. Criteria als innovatie, klanttevredenheid en duurzaamheid wegen ook zwaar mee. Uiterlijk begin oktober wordt bekend wie het project ’krijgt’. Andere partijen hebben daarna 20 dagen om in beroep te gaan via de rechter.