Bijzonder afscheid Piet Linnartz.

Uitgeest – Piet Linnartz kreeg op dinsdag 6 mei een mooi afscheid aangeboden voor de tien jaar dat hij raadslid was plus de tien jaar dat hij wethouder was in Uitgeest. Na de receptie voor het gemeentepersoneel kwamen ruim honderd relaties van binnen en buiten Uitgeest hem als dank voor zijn vele werk voor Uitgeest de hand drukken en cadeaus aanbieden.

Onder de gasten waren burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk, ex-burgemeester van Uitgeest Jaap Kroon, wethouders uit Heemskerk, Beverwijk en Velsen, raadsleden, directeur Dick Tromp van woningcorporatie Kennemer Wonen, vertegenwoordigers van bouwbedrijven en aannemers en natuurlijk inwoners van Uitgeest.

Halverwege de receptie moest Linnartz (76) onvrijwillig een pauze inlassen omdat zijn gebruikelijke topconditie hem in de steek liet. Een half uur later maakte hij – bevrijd van zijn knellende stropdas – zijn laatste officiële karwei met plezier af.

Linnartz werd toegezongen door operazangeres Ingrid Stijsiger en toegesproken door gemeentesecretaris Trudy van den Broek, raadslid Karel Mens en wethouder Wil Spaanderman. Deze laatste overhandigde hem een onverwacht cadeau: twee naamborden die geplaatst zullen worden bij het nieuwe schelpenpad langs de Ziendervaart. Dat heet voortaan: Piet Linnartzpad.