Bibliotheek in het teken van CSI.

Nu On-Air:

CSIHeemskerk – De openbare bibliotheek staat van 3 tot en met 9 juni in het teken van misdaadliteratuur. Het is dan namelijk Spannende Boeken Week.

Bibliotheek IJmond Noord organiseert dinsdag 31 mei een lezing over het waarheidsgehalte van populaire misdaadseries. Sinds in het jaar 2000 de televisieserie CSI werd uitgezonden zijn vele seriemakers ingesprongen op dit nieuwe succesvolle genre. Verschillende series over forensische opsporing na misdrijven hebben de televisiezenders veroverd. CSI, Bones, NCIS, Criminal Minds, The Closer, Law & Order en zelfs realityseries zoals Plaats Delict, sporen naar de dader.

Inmiddels is ook bij het grote publiek wel bekend dat de televisieseries een geromantiseerd beeld van forensisch onderzoek laten zien. Maar waar precies (naast de lange blonde haren en de snelheid van onderzoek) zitten de verschillen tussen de televisieserie en de dagelijkse realiteit van een forensisch onderzoeker?

In de lezing wordt ingegaan op de aspecten die in de televisieseries leiden tot het oplossen van moordzaken, maar in de werkelijkheid, helaas, toch anders in elkaar zitten. Ook voor deelnemers die de televisieseries niet kijken is de lezing leuk om te beleven.

De lezing vindt plaats in de bibliotheekvestiging in Heemskerk en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 10, bibliotheekleden betalen € 7,50. Meer informatie en kaartverkoop via de website van de bibliotheek.

Reageer als eerste