Bewoners Burg. van Roosmalenstraat zijn boos op Gemeente Uitgeest.

Inwoners van de Burgemeester van de Roosmalenstraat in Uitgeest zijn er helemaal klaar mee. Ze zijn de gevaarlijke verkeerssituatie in hun buurt spuugzat! En als er niet snel iets gebeurt gaan ze naar de rechter.

Twee jaar geleden was het volgens een inwoner nog een fijne straat. Maar nu er een groot appartementencomplex staat en er een provinciale weg parallel aan de woonwijk ligt is het er levensgevaarlijk geworden. De volwassen redden het nog wel maar voor de kids is het niet meer te doen. En dat zijn er nogal wat!. En net nu de buurt vol kleintjes zitten ze met de gebakken peren. De  kinderen kunnen niet meer veilig buiten spelen.

Samen met de gemeente Uitgeest hadden bewoners afspraken gemaakt over maatregelen in de straat. De gemeente heeft deze afspraken alleen nooit waar gemaakt. Bewoners voelen zich zo gezegd in de zeik genomen. “We zijn in de maling genomen door de gemeente Uitgeest”, zeg bewoner Edwin Scholten.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft zelfs onderzoek gedaan naar de straat. In een rapport zeggen ze dat de straat inderdaad levensgevaarlijk is. Volgens de buurt heeft de gemeente het rapport gelezen en vervolgens deze net zo snel weer naast zich neergelegd. Er zou geen geld zijn om verkeersremmende maatregelen te nemen.
De buurtbewoners zouden zelf ook op moeten letten. Vinden ze zelf ook. Maar, “De weg leent zich voor hard rijden”. 

Als er nu snel niet iets gedaan wordt aan de weg, stappen de boze buurtbewoners met het rapport van VVN naar de rechter.