Bespaar energie met radiatorfolie

Nu On-Air:

INFO – Wist u dat veel warmte van de radiator van de centrale verwarming direct bij de muur verloren gaat? Met radiatorfolie kunt u dit voorkomen en bespaart u jaarlijks veel energiekosten.
Een radiator straalt aan twee kanten warmte uit. Aan de voorkant de kamer in en aan de achterkant naar de muur of wand. Aan de achterkant verdwijnt hierdoor veel warmte in de massa van de muur of wand. Zeker bij een niet-geïsoleerde gevel gaat zo veel warmte direct verloren.
Een goede manier om de stralingswarmte van radiatoren de kamer in te leiden is door de achterzijde van de radiator te beplakken met radiatorfolie. Hierdoor wordt de warmte die de radiator aan de achterkant uitstraalt geminimaliseerd.
Ook op de onderkant van vensterbanken kan folie worden aangebracht. Ook vensterbanken absorberen namelijk straling en blokkeren de convectie (stroming) van warmte.
Radiatorfolie is eenvoudig zelf te plaatsen. Wilt u weten hoe? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket over een stappenplan. Heeft u andere vragen met betrekking tot het energiezuinig maken en verduurzamen van uw woning? Ook dan kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Neem contact op met een onafhankelijke adviseur door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar het nummer 072 – 743 39 56.