Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

ALKMAAR – Op zondag 26 augustus staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van beestjes. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Waterdiertjes bestuderen
Kinderen kunnen waterdiertjes bestuderen in aquaria, beestjes zoeken in de composthoop of met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes en vlinders te bekijken. Ook kunnen ze zich laten schminken, een egeltje knutselen of een speurtocht doen met een rugzakje.

Dierenambulance Alkmaar
Net als voorgaande jaren zijn de vrijwilligers van de dierenambulance Alkmaar weer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Bezoekers mogen ook de ambulance bekijken. Egelopvang Dikke Prik geeft uitleg over hun werk en brengt twee egeltjes mee, die in de tuin een nieuw plekje kunnen zoeken. Er zijn rondleidingen door deskundige gidsen en er zijn kraampjes met leuke dierenproducten.

Berenkoog 37
Hortus Alkmaar is gevestigd aan de Berenkoog 37 in Alkmaar. De tuin is op zondag 26 augustus geopend van 12.00 – 17.00 uur. De entree is € 4,50 voor volwassenen, € 2,25 voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. Kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis mee naar binnen.