Bedrijventerrein aangesloten bij GreenBiz IJmond

 

Milieuwethouder Jan Schouten spreekt de ondernemers toe bij de aftrap van de bijeenkomst over duurzaam ondernemen in de raadzaal van het gemeentehuis (foto: gemeente Uitgeest)
Milieuwethouder Jan Schouten spreekt de ondernemers toe bij de aftrap van de bijeenkomst over duurzaam ondernemen in de raadzaal van het gemeentehuis (foto: gemeente Uitgeest)

Uitgeest – Tijdens een presentatie op 23 september 2015 in de raadzaal van het gemeentehuis van Uitgeest ontdekte een tiental ondernemers wat GreenBiz voor hun bedrijf kan betekenen. De bijeenkomst werd ingeleid door Jan Schouten, wethouder Milieu van de gemeente Uitgeest.

Bedrijventerrein Uitgeest  is sinds enkele maanden, net als zes andere bedrijventerreinen in de IJmond aangesloten bij GreenBiz IJmond. Onder het motto samen sterk, samen duurzaam gaan ondernemers aan de slag om bedrijventerreinen te verduurzamen op het gebied van energie, mobiliteit en afval.

Wilt u ook weten hoe u (meer) geld kunt besparen op uw energiekosten? Of hoe u uw werknemers voordeel kunt bieden bij groene vervoerskeuzes, zonder investering of administratieve lasten? Informeer dan bij de Omgevingsdienst IJmond naar GreenBiz Uitgeest (e-mail: ehilbers@odijmond.nl).

Hans Weeren, kwartiermaker GreenBiz voor Uitgeest, heeft zijn bedrijfspand energieneutraal gemaakt en heeft daar veel plezier in: ‘Er is nog zoveel onwetendheid over energiebesparing en er valt nog zoveel mee te verdienen.’

Wist u bijvoorbeeld dat u soms al veel kunt besparen door installaties beter af te stellen? Er is dus niet altijd een investering nodig om een voordeel te behalen.

Tijdens de bijeenkomst in Uitgeest werd ook informatie gegeven over de voordelen van het project IJmond Bereikbaar. De campagne ‘Goed op Weg’ is inmiddels door meer dan tien bedrijven in de regio omarmd. De campagne biedt onder andere een kilometervergoeding voor fietsers en bij voldoende deelname kan de IJmond Shuttle ingezet worden naar een bedrijventerrein. Deelname aan de campagne is gratis.