Barbecueën bij het Uitgeestermeer mag maar er gelden wel een paar regels.

Uitgeest – Het bestuur van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft op de recreatieterreinen Zwaansmeer, Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven en eiland Pannekoek plekken aangewezen waar zonder ontheffing gebarbecued kan worden. Wel gelden er bepaalde regels, zodat het veilig gebeurt en er geen overlast ontstaat.

Nu het hoog zomer en het vaak lekker weer is, willen veel mensen barbecueën. Dit mag ook op de mooie plekjes, behalve de strandjes, op de recreatieterrein rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en op het recreatie-eiland in het midden van het meer. Hiervandaan is er mooi uitzicht op het water met de zeilende en varende bootjes en nog veel meer. De exacte locaties staan op de plattegronden in de vitrinekasten op het recreatieterrein en op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Veilig en plezierig

Om het barbecueën veilig en plezierig te houden, gelden er enkele regels. De barbecue moet in ieder geval 30 cm boven het grondoppervlak staan en in goede staat zijn. Op de barbecue mag alleen gegrild worden met gebruik van gas, kolen of houtskool. Houd hierbij voor de veiligheid water bij de hand. En maak de barbecue hiermee na afloop goed uit. Het afval kan in de afvalcontainers gegooid worden die op de terreinen staan. Hierdoor ziet het terrein er voor de volgende groep mensen er weer netjes uit en ontstaat er geen overlast van (on)gedierte. Let ook op dat er geen geluidsoverlast ontstaat.

Ontheffing

Voor grote groepen, meer dan 50 personen, is nog wel een ontheffing nodig. Dit geldt ook voor (party)tenten. Hiervoor staat een aanvraagformulier op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Het recreatieschap beheert twee recreatiegebieden. In recreatiegebied De Buitenlanden is het heerlijk wandelen en fietsen en in recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer kan daarnaast ook gedagkampeerd en geskeelerd worden. Ondertussen is het genieten van de prachtige omgeving en de mooie groene speel- en ligweiden. Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer biedt ook veel watersportmogelijkheden en bij de strandjes van recreatieterreinen Dorregeest en Zwaansmeer zijn gecontroleerde zwemplekken. Kortom de recreatiegebieden De Buitenlanden en Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn dé plek voor een heerlijk dagje uit. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.