AZ ook dit jaar bij ICGT

Foto: via FC Uitgeest
Foto: via FC Uitgeest

UITGEEST – AZ doet ook dit jaar mee aan het ICGT in Uitgeest. De toernooiorganisatie is er opnieuw in geslaagd deze ‘grote broer’ uit Alkmaar vast te leggen. AZ is dit jaar één van de twee groepshoofden voor het toernooi van 2017.

Met het vastleggen van AZ betekent dat het ICGT ook in 2017 weer een ijzersterke bezetting zal hebben. De club uit Alkmaar heeft één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Het voetbal is aanvallend en verzorgd: precies waar het publiek op het ICGT graag op zit te wachten. En bovendien zou het natuurlijk extra mooi zijn als Uitgeester Ferdy Druijf ook dit jaar met AZ meedoet aan het ICGT.

AZ is zeker geen onbekende op het ICGT. De ‘grote broer’ van het toernooi heeft al meer dan tien keer aan het toernooi meegedaan en wist in 1994 zelfs te winnen. Vorig jaar verloor AZ na strafschoppen van de latere winnaar, Atletico Paranaense. In 2013 haalde AZ nog de finale en voor minder zal de club in 2017 waarschijnlijk niet naar Uitgeest komen.

Uiteraard is de toernooiorganisatie blij dat het kwalitatief ijzersterke AZ ook in 2017 weer van de partij is. “AZ verrast elk jaar weer met aanvallend en verzorgd voetbal dat ijzersterk is”, vertelt toernooivoorzitter Gerrit Idema. “De ploeg barst van de talenten die doorstromen naar het eerste, zoals bijvoorbeeld Levi Opdam. Mede hierdoor is AZ elk jaar weer één van de interessantste ploegen van het ICGT.”

Het ICGT is een tweedaags professioneel jeugdvoetbaltoernooi voor O19-teams. Dit toernooi wordt elk jaar met Pinksteren georganiseerd op het terrein van FC Uitgeest. Dit jaar is dat op 3 en 5 juni. In tegenstelling tot andere toernooien is de entree bij het ICGT altijd gratis.