ANWB en vrijwilligers repareren fietsverlichting

Nu On-Air:

Uitgeest – Een brandend voor- en achterlicht is in deze donkere maanden van levensbelang voor iedere fietser. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 %. Om fietsers te leren hoe ze zelf hun verlichting in orde brengen, werken Repair Café Uitgeest en de ANWB samen.

Kapotte fietsverlichting maken is eigenlijk niet zo moeilijk. Tenminste, als je weet waar je op moet letten. Iedereen die zijn of haar fiets met kapotte verlichting meebrengt, kan dit samen met een vrijwilliger van het Repair Café repareren. Nieuwe lampjes, gereedschap en ander materiaal is ruim aanwezig; de ANWB Lichtbrigade heeft alles in een grote gereedschaps-koffer beschikbaar gesteld.

Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die u gaan helpen met reparatie aan:
kleding/textiel, elektrische apparaten, rollators, meubels/houten voorwerpen, computers en kleine huishoudelijke apparaten.
De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Koffie/thee is tegen een kleine vergoeding aan de bar te verkrijgen. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten.
Donderdag 19 oktober van 09.30 uur tot 11.30 uur