Ans Pieters-Dekker gehuldigd door Unitas.

Foto: Uitgeester Courant
Foto: Uitgeester Courant

Uitgeest – Al 40 jaar is Ans Pieters-Dekker actief als trainster bij een vereniging en 50 jaar lid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Dit was het moment om Ans in het zonnetje te zetten bedachten ze bij gymnastiek vereniging Unitas in Uitgeest. Ans Pieters-Dekker werd zaterdagmiddag door veel oud-wedstrijdturnsters verrast in Loods 47 aan de haven. Slingers, zelfgemaakte taart, bitterballen en foto’s of film op de beamer zorgden voor een mooie reüniesfeer. Bij sommigen moest Ans even nadenken want kleine meisjes worden nou eenmaal groot en zien er dan net weer even anders uit. Maar bij het noemen van hun naam, lichtten de grote ogen van Ans op en vlogen de ohs en ahs over tafel. Enige navraag leerde dat Ans in de loop der jaren wat milder was geworden tijdens de training. Kreten als ‘ze kan streng zijn’, ‘gepassioneerd’ en ‘heeft onnoemelijke energie’ waren veel gehoord deze middag.

Ans was nooit van de leuterpraatjes, hoorde even aan wat de dames te melden hadden en riep dan ‘Dat was leuk en nu doorrrr, nee we gaan nog niets drinken’ . Ook smokkelen lukte onder toeziend oog van juf Ans niet zo best maar ze gaf zeker het vertrouwen dat je het kon en na twee lessen zorgde ze er wel voor dat je de spagaat goed deed.

Bestuurslid Tiny van de Eng roemde Ans om het vermogen leerlingen te leren omgaan met overwinning en verlies of een jury oordeel waar je het niet mee eens was. Maar ook dat zij een groot hart heeft voor Unitas waarbinnen zij vele taken vervult. Aansluitend ontving zij van KNGU Districtstechnisch medewerkster Edith Overzier een bronzen speld van verdienste die zij met een brede lach in ontvangst nam.