Anneke Terra – lijsttrekker PvdA – wil sociaal en groen Uitgeest

Anneke Terra Foto: Aangeleverd

Uitgeest – Anneke Terra is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA in Uitgeest. Ze is geboren en getogen in het dorp. “Ik wil ervoor zorgen dat de inwoners van Uitgeest tevreden zijn met hun woon- en leefomgeving. De saamhorigheid die hoort bij ons dorpsgevoel, koester ik. Een sociaal en groen Uitgeest. Daar zet ik mij voor in.”

De nieuwe lijsttrekker kan niet wachten om als raadslid aan de slag te gaan. “De grootste prioriteit ligt nu bij het realiseren van een IKC-school en nieuwbouw voor Geesterheem. De PvdA blijft druk uitoefenen om de procedure geen vertraging te laten oplopen. Belangrijk daarbij is dat een zorgvuldige afweging van de locatie moet plaatsvinden,” aldus Anneke Terra. De partij wil het groen in de gemeente behouden. Daarom nam de PvdA het initiatief voor een onderzoek naar de Paltrok-locatie. Een alternatief voor bebouwing van de ijsbaan. “Na een besluit kunnen we zorgen voor betaalbare woningen voor jongeren en ouderen op de vrijgekomen schoollocaties.”

Anneke weet waar ze over praat. Ruim 24 jaar was ze werkzaam bij een gemeente. Ze was financieel adviseur en verantwoordelijk voor de liquiditeit. Zij bewaakte zogezegd het huishoudboekje. Daarnaast was ze als lid van de Ondernemingsraad zeer betrokken bij het welzijn van haar collega’s.

Raadslid Jelle Brouwer en voorzitter Theo Buysman noemen Anneke Terra een aanwinst voor lokale politiek. “Ze weet hoe de gemeente werkt en ze heeft een goed lokaal netwerk”, aldus Brouwer, die voorheen de lijst aanvoerde. Theo Buysman: “Daarnaast is Anneke een vrouw die daadwerkelijk begaan is met het dorp en haar medemens. Ze neemt geen blad voor de mond, zegt wat op haar hart ligt en ze heeft een tomeloze energie.”

Anders dan de lokale partijen is de PvdA vertegenwoordigd in alle BUCH-gemeenten en in de provincie. Voordeel daarvan is dat snel en eenvoudig kan worden overlegd. Dat is nuttig, omdat veel onderwerpen de gemeentegrens overschrijden. Over de aansluiting A8-A9 en bouwlocaties heeft de PvdA Uitgeest regelmatig contact met haar provinciale partijgenoten.