Alzheimer Trefpunt in Uitgeest

UITGEEST – Op donderdag 10 oktober is het volgende Alzheimer Trefpunt in Uitgeest, het onderwerp is:
“Is het vergeetachtigheid of dementie”
Iedereen vergeet wel eens wat en sommigen maken zich daar zorgen over. Ze denken dat de vergeetachtigheid een voorbode is van een beginnende dementie. Bij een aantal zijn deze zorgen terecht, maar gelukkig niet bij iedereen.
Wat is het verschil tussen vergeetachtigheid en een beginnende dementie en wanneer moet je je zorgen gaan maken?
Deze vragen gaat gespreksleider Elsbeth Holtz bespreken met Teije Hooghiemstra, specialist ouderengeneeskunde (niet praktiserend). Elsbeth en Teije betrekken een partner van iemand met een dementie in hun gesprek. Zij zal over haar ervaringen vertellen: wat viel haar op in het begin en waardoor ging ze zich zorgen maken?
In het tweede deel van de ochtend is er volop gelegenheid tot reageren en het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest
De ontvangst is vanaf 10.00 uur, het programma start om 10.15 uur en eindigt rond 12.00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?
De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.