Aldert Winkelman geeft concert op het Adema orgel.

Aldert Winkelman. Foto: Aangeleverd

Uitgeest – Op zondag 9 juli van 15:00 tot 16:00 zal Aldert Winkelman een orgelconcert geven op het Adema orgel in de RK Onze Lieve Vrouwe Geboorte kerk te Uitgeest.

Aldert Winkelman werd in 1954 in Uitgeest geboren en woont in Bladel. Hij volgde in 1964 – 1972 pianolessen aan de Stichting Muziekschool van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst te Haarlem. Aansluitend studeerde Aldert Winkelman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam orgel bij Klaas Bolt, klavecimbel bij Kees Rosenhart en kerkmuziek en koordirectie bij Jan Valkestijn.

Als organist verzorgde hij radio-uitzendingen voor KRO, NCRV, Tros en Omroep Brabant. Concerteerde onder andere op de orgels van de St. Nicolaaskerk in Amsterdam, de Église Ste Croix in Aubusson, de Sacré-Coeur in Bazel, de First United Methodist in Church Crockett USA, de Grote- of St. Bavokerk in Haarlem, de St. Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, de St. Gummaruskerk in Lier, de Cathedral de Santa Maria in Mahón, de Madeleine en de Notre Dame in Parijs, de Pfarrkirche Sankt Bartholomäus in Saas-Grund en de Parr Hall in Warrington. Hij maakte vijf LP’s en negen CD’s.

De toegang voor het concert is gratis.

Meer informatie staat op http://ademaorgeluitgeest.nl/