Agenda Uitgeester Senioren voor Februari

Boswachter Evert Jan Woudsma Foto: Aangeleverd

BINGO op woensdag 5 februari
Op deze bingomiddag kunt u prachtige prijzen winnen en het is elke keer weer gezellig.
Woensdag 5 februari. Zaal open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten € 5,–. Er worden 3 ronden gespeeld. Vooraf opgeven is niet nodig.

STEDENTRIP NAAR DELFT met Arie Sengers op woensdag 12 februari
Verzamelen om 08.45 uur op station Uitgeest, vertrek trein om 09.04 uur. Kosten € 11,– (dit is inclusief kosten gids) te voldoen bij aanvang. Reiskosten en consumpties zijn voor eigen rekening.
Aanmelden bij Coby Rozendaal, tel. 312915 of 06-49764044. Mail: [email protected]

CURSUS WINDOWS 10 THEORIE EN PRAKTIJK start op woensdag 12 februari
In deze cursus krijgt u veel praktische tips voor het omgaan met uw computer. Daarnaast ook theoretische uitleg over de werking van computers: wat gebeurt er als u de computer aanzet? Wat als er wat mis gaat? Hoe werkt email? Wat is webmail? Wat is ‘opslaan in de Cloud’? En nog veel meer.
Start op 12 februari (oorspronkelijk startdatum 22 januari). Wekelijks op woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. Kosten € 30,– voor 10 lessen.

LEZING OVER JORDANIE DOOR TAMAR VALKENIER op donderdag 13 februari
600 Kilometer liep Tamar met haar ezel Yustra door Jordanië. Van de grens met Syrië tot aan de Rode Zee, langs historische sites als Petra en Wadi Rum. Samen trotseerden ze agressieve herdershonden, diepe canyons en de gortdroge woestijn. Tamar trainde Yustra en zag haar opgroeien tot stoere, sterke reiscompagnon. Zowel fysiek als mentaal hielp ze Tamar door een zware tocht heen en zorgde voor warme contacten met de bedoeïenen. Kom luisteren naar een verhaal over passie en moedergevoelens in een overlevingstocht door het Midden-Oosten.
Donderdag 13 februari, aanvang 09.30 uur. Kosten € 3,– inclusief koffie/thee. U kunt vooraf of aan de zaal een kaartje kopen.

FILM OOK VOOR GROOTOUDERS MET KLEINKINDEREN (op woensdag 19 februari voorjaarsvakantie)
Deze leuke Nederlands gesproken film is geschikt voor 6 jaar en ouder. Wilt u weten welke film? Er hangen posters in Dorpshuis de Zwaan. U kunt langskomen op het kantoor van de S.U.S., waar u een filmboekje in kunt kijken, of u belt of mailt even.
Woensdag 19 februari van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten senioren /grootouders € 3,– inclusief koffie/thee en cake, kinderen € 1,– inclusief limonade en wat lekkers in de pauze. U kunt vooraf of aan de zaal een kaartje kopen. (indien voorradig)

CURSUS IPAD EN IPHONE start op woensdag 19 februari
U leert o.a. de functies van het aanraakscherm, basishandelingen zoals aanzetten, sliden en vegen, een tekst typen, zoeken met Google en Wi-Fi instellen, foto’s en video’s maken, mailen, E-books downloaden. Apps installeren, standaard apps gebruiken (Apple ID/I-tunes Store) en samenvoegen (mapjes maken). N.B. Een iPad heeft een appeltje.
Eens per twee weken op woensdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur. Kosten € 21,– voor 6 lessen (dit is inclusief € 3,– materiaalkosten).

EXCURSIE NAAR DE JOHAN CRUIJFF ARENA op dinsdag 25 februari
Een 75 minuten durende tour met een gids langs alle hoogtepunten van het stadion, inclusief een VR beleving, de kleedkamers, perskamer, spelerstunnel, dug-outs, het fantastische uitzicht op het veld en tot slot de Ajax Gallery of Fame. Dinsdag 25 februari. Verzamelen om 8.50 uur op station Uitgeest. € 20,- dit is inclusief entree, tour met gids en een kop koffie/thee. Zo spoedig mogelijk opgeven i.v.m. beschikbare plaatsen is noodzakelijk.

REPAIR CAFE op donderdag 20 februari
Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met deskundige vrijwilligers, weer in orde maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen met reparaties van: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, computers en kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten.

COMPUTERCAFÉ op donderdag 20 februari
Alle geïnteresseerden met een laptop, tablet of iPad zijn welkom. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent. De bedoeling is om elkaar te helpen, van elkaar te leren en tips uit te wisselen. Er is ook een computerdocent aanwezig voor als je er onderling niet uitkomt.
Donderdag 20 februari van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang en opgeven is niet nodig. Locatie: Dorpshuis de Zwaan.

STOOFPOTJESPARTY op donderdag 27 februari
De S.U.S. organiseert wederom een feestelijke party. Het menu bestaat uit een drankje, vers stokbrood met kruidenboter, heerlijk stoofvlees met stoofpeertjes, een lekker toetje en een kopje koffie/thee met bonbons.
Donderdag 27 februari van 15.30 – 18.15 uur. Zaal open om 15.00 uur. Kosten € 8,–. Vooraf opgave op het kantoor van de S.U.S.

Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, 1ste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefoon.: 31 90 20 of via de mail: [email protected] Zie ook onze website: http://www.uitgeestersenioren.nl