Afvalzakjes hondenpoep gratis af te halen

Uitgeest – In het gemeentehuis van Uitgeest en op de gemeentewerf kunnen hondenbezitters sinds vorige week gratis handige papieren opruimzakjes voor hondenpoep afhalen. De gemeente hoopt met deze nieuwe maatregel opnieuw een bijdrage te leveren aan de overlast die inwoners nog steeds op verschillende plekken in het dorp ondervinden.

Na klachten van omwonenden van de Vrijburgschool vervangt de gemeente bovendien de prullenbak op de Niesvenstraat door een hondenafvalbak met zakjes. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan in de tijd die ze in Uitgeest beschikbaar hebben ook extra aandacht schenken aan het voorkomen van deze vorm van overlast.

Vorig jaar werden ook al diverse maatregelen genomen. Zo kwam er een opruimplicht voor heel Uitgeest (voorheen waren er nog gebieden waar deze niet gold). De boa’s kregen de mogelijkheid om bekeuringen uit te schrijven en op diverse plekken in het dorp werden hondenpoepafvalbakken geplaatst, met zakjes. Over deze maatregelen heeft de gemeente ook regelmatig gecommuniceerd.