Activiteiten Uitgeester Senioren: Wandeltocht

Uitgeest – Historische wandeling door het Joods kwartier van Amsterdam met een bezoek aan de Portugees-Israëlitische Synagoge op dinsdag 22 augustus
Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Joods Amsterdam wil ik graag meenemen op een wandeling door dat gedeelte van Amsterdam dat wij nog steeds kennen als “het Joods kwartier”. Hoewel er na WOII heel veel van deze wijk is verdwenen zijn er toch nog genoeg markante punten over om een interessante wandeling te kunnen maken. Zowel gebouwen uit de vooroorlogse tijd als plaatsen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld, komen voorbij en wij zullen daar – letterlijk – bij stilstaan.
Voor een smakelijke lunch schuiven wij aan in een gezellig eetcafé (naar eigen bestelling). Lunchen is natuurlijk niet verplicht. U kunt zelf ook voor uw eigen lunch zorgen.
Wij vervolgen onze wandeling en sluiten af met een bezoek aan de Portugees-Israëlitische synagoge aan het Jonas Daniël Meijerplein.
Als u in het bezit bent van een Museumjaarkaart of van een VIP pas van de Bankgiroloterij heeft u gratis toegang tot de synagoge. Anders betaalt u een toegangsprijs van € 15,–.
Ongeveer om 16.00 uur nemen wij de trein terug naar Uitgeest en sluiten rond 16.30 uur deze boeiende dag af. (Hetty Franzani)
Dinsdag 22 augustus, vertrek vanaf station Uitgeest om 9.03 uur. Kosten € 2,– (te voldoen bij aanvang). Bijkomende kosten: reiskosten, koffie/thee, eventueel lunch (± € 10,–) en entree museum (€ 15,– of gratis met MJK), gids Hetty Franzani. Opgave bij: Coby Roozendaal, e-mail: jaroozend@live.nl, telefoonnummer 31 29 15 of 06-49764044. Bij aanmelding graag vermelden of u deelneemt aan de lunch i.v.m. het reserveren in het restaurant.