Activiteiten bij Uitgeester Senioren

Koersbal. Foto: Aangeleverd

Uitgeest – De Stichting Uitgeester Senioren (SUS) heeft weer diverse activiteiten op de agenda staan.

BINGO op woensdag 6 september
Op deze bingomiddag kunt u prachtige prijzen winnen en het is elke keer weer gezellig.
Woensdag 6 september. Zaal open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten € 4,50 voor een bingokaart. Er worden 3 ronden gespeeld.

HANDWERKEN start op woensdag 6 september
Borduren, haken en breien. Creatief en leerzaam bezig zijn, onder begeleiding van twee enthousiaste en deskundige vrijwilligsters die u goede tips en adviezen kunnen geven. U mag met eigen inbreng en initiatieven komen. Een leuke bezigheid, waarbij behalve de creativiteit ook de gezelligheid een belangrijke rol speelt.
Eenmaal per 2 weken op woensdag van 09.30 – 11.30 uur, startdatum 6 september 2017, Kosten
€ 16,– voor 16 lessen.

KOERSBAL start op woensdag 6 september
Koersbal wordt gespeeld op een groene vilten mat, met acht ballen en een wit doelballetje (de jack). De spelers rollen om beurten de bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen. Het rollen van de bal naar de jack levert echter problemen op, omdat de ballen aan één kant verzwaard zijn. Ze rollen niet in een rechte lijn, maar met een bocht (een koers) naar de jack toe.
Wekelijks op woensdag van 10.00 -12.00 uur, startdatum 6 september, kosten € 10,– per seizoen.

SCRABBLE start op donderdag 7 september
Dit is een bordspel voor twee tot vier spelers waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gelegd op een speelbord. Hierbij gaan geluk en vernuft hand in hand, omdat de letters willekeurig gepakt worden en het de kunst is hiermee een zo hoog mogelijke score te behalen.
Wekelijks op donderdag van 14.00 – 16.00 uur, startdatum 7 september 2017, kosten​€ 10,– per seizoen.

FILMMIDDAG op woensdag 13 september
Maandelijks wordt er een leuke film gedraaid. Wilt u weten welke film? Er hangen posters in Dorpshuis de Zwaan of u kunt langskomen op het kantoor van de S.U.S., waar u een filmboekje in kunt kijken. In verband met de restrictie van de licentie mogen de filmtitels hier niet genoemd worden.
Woensdag 13 september van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten € 3,– inclusief koffie/thee en cake.

INFORMATIE EN OPGEVEN:
Deze activiteiten vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan. Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl