Actie tegen weesfietsen in fietsenstalling station

Weesfietsen. Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST – De gemeente Uitgeest gaat binnenkort weer weesfietsen verwijderen bij het station. Weesfietsen zijn fietsen die al lang op één plek staan en geen eigenaar lijken te hebben. Staat uw fiets er al lang? Haal hem dan snel weg.

De fietsenstallingen bij het station zijn bestemd voor het tijdelijk stallen van fietsen. Op dit moment staan er circa 80 fietsen die al een tijdje niet meer worden gebruikt en onnodig ruimte innemen. Dat is jammer voor de bus- en treinreizigers die daar ook hun fiets willen stallen en deze aan het einde van de dag wel weer keurig ophalen.

Deze week geeft onze opsporingsambtenaar de zogenaamde weesfietsen een label. Over twee weken, de week van 18 maart, verwijdert de gemeente de gelabelde fietsen die er nog steeds staan. Ze worden dan drie maanden opgeslagen op de gemeentewerf. In die periode kan iemand zijn fiets nog wel ophalen. Er wordt dan € 45,00 in rekening gebracht. Wie vragen heeft over zijn of haar fiets of deze actie, kan contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0251.