Achtervolging eindigde in Heemskerk

Logo: Politie.nl

UITGEEST/HEEMSKERK – Zaterdagochtend heeft de politie een man aangehouden op de Kadijk in Heemskerk.  Deze automobilist besloot een stopteken van de politie te negeren en reed hierna met hoge snelheid door Uitgeest en Heemskerk achtervolgd door de politie, zelfs een politie helikopter werd ingezet. De snelheden liepen op tot ver boven het maximum waarbij ook rode verkeerslichten werden genegeerd. Een politieauto die de achtervolgde auto wilde laten stoppen werd afgesneden en aangereden met zoveel schade dat deze niet verder kon rijden.
De bestuurder bleek nu echter zelf ook een lekke band te hebben opgelopen. Na een dollemansrit van een minuut of 10 en mede door de lekke band, stopte hij bij het station van Heemskerk waar hij zijn auto achterliet.
Rennend ging hij ervandoor, waarbij het kennelijk zonder sloffen sneller ging. Hij rende het spoor over naar de wijk Broekpolder. Daar kon hij vervolgens worden aangehouden.
Uit het voorlopige onderzoek bleek de 36 jarige man een ongeldig rijbewijs te hebben. Natuurlijk namen wij ook een drugstest af die drugsgebruik aangaf. Ook bleek nu de reden van het wegrijden: De auto bleek gestolen en reed rond met vervalste kentekenplaten.

Bron: Politie IJmond