Acht-weekse Mindfulnesstraining door Annelies Blom in Uitgeest

Logo Blomcoaching Uitgeest

UITGEEST – Op donderdag 30 januari 2020 start in Uitgeest opnieuw een 8-weekse Mindfulnesstraining, MBCT met kortere meditaties en meer focus op mentale processen. Mindfulness, opmerkzaamheid in het Nederlands, is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van aandachtstraining. Gericht op bewust, in aandacht waarnemen.

Om zodoende meer inzicht te krijgen in gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Waardoor er keuze ontstaat anders (wijzer) te reageren dan automatisch het geval zou zijn. Een bewust waarnemende houding aanleren vergt oefening.
Net zoals leren autorijden. Er zijn hiervoor vele bronnen en hulpmiddelen beschikbaar.

  • Beter omgaan met stress
  • Gemakkelijker ontspannen
  • Minder lichamelijke en psychische klachten
  • Positiever zelfbeeld en beeld van de omgeving
  • Kwaliteit van leven verbetert

Methode
Je volgt het 8-weekse MBCT-programma. De training bestaat uit meditatieoefeningen, het uitwisselen van ervaringen over de oefening en educatie. Duur sessies 2 uur. Deze training focust meer dan de MBSR-variant op mentale processen. De meditaties zijn korter en deelnemers zitten op stoelen in plaats van op een kussen. De stiltedag is geen onderdeel van het MBCT-programma. Het tarief is daarop bijgesteld. Vergoedingsmogelijkheden via werkgever of zorgverzekeraar.

De training zal gegeven worden door Annelies Blom, vindt meer informatie op: blomcoaching.nl