Aanzienlijke stijging aanvragen woningisolatie

De warme sjaal past ons allemaal
De warme sjaal past ons allemaal

Uitgeest – Na het bericht dat de mogelijkheid tot aanvragen van de Wij Wonen Wijzer-subsidieregeling voor woningisolatie vanwege budget beperkt is, is het aantal subsidieaanvragen aanzienlijk gestegen. Gezien het nog beperkt beschikbare budget in veel gemeenten én de deadline van 30 november 2016 raadt Omgevingsdienst IJmond inwoners van de gemeenten Beverwijk, Uitgeest, Heemskerk en Velsen aan om zo spoedig mogelijk hun aanvraag in te dienen.

Bij Omgevingsdienst IJmond stromen de subsidieaanvragen voor diverse gemeenten binnen. ‘We zien een enorme stijging in de aanvragen. Isolatie is een slimme eerste stap om energie te besparen en inwoners gaan massaal aan de slag,’ laat Niels Tijhuis, projectmedewerker bij de omgevingsdienst, weten. ‘Er is echter nog beperkt budget.’ Subsidieaanvragen worden pas toegekend zodra het gereedmeldingsformulier inclusief factuur binnen is. Dat kan tot 30 november 2016 of zolang er budget is.

Wanneer u kiest voor dak-, vloer- en gevelisolatie en/of voor isolatieglas komt u in aanmerking voor de subsidie. Het is ook mogelijk met terugwerkende kracht subsidie aan te vragen, wanneer u na 1 januari 2014 de woningisolatie heeft laten aanbrengen. Haalt u de ondergrens van € 1.500,- niet? U kunt nu samen met uw buren of andere inwoners van uw gemeente een aanvraag indienen zodat u daar wel aan voldoet.

Verduurzamen

Wanneer u energie wilt besparen, is het isoleren van uw woning een slimme eerste stap. Het isoleren van uw dak, vloer of gevel, of het vervangen van uw glas voor HR++-glas verbetert uw wooncomfort aanzienlijk. Net zo belangrijk, u bespaart op uw energierekening en u vermeerdert de waarde van uw huis. Om het isoleren van uw woning nog aantrekkelijker te maken, stellen gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen, met ondersteuning van de provincie Noord-Holland, subsidie beschikbaar.

Voor meer informatie, voorwaarden en indienen van aanvragen kunt u terecht op www.wijwonenwijzer.nl en voor meer informatie over maatregelen kunt u terecht op www.duurzaambouwloket.nl.

Terug naar overzicht