Aantal deelnemers Burgernet groeit.

Uitgeest – Het aantal deelnemers aan Burgernet in de regio Kennemerland was per 1 mei 2014

33.104. Dat komt neer op 6,3 % van de bevolking. Uitgeest scoort zelfs 8,4 % (met 1.102 deelnemers).

In de eerste vier maanden van dit jaar werd in Uitgeestéén maal een Burgernet-actie gestart. Die hield verband met een inbraak. Er waren in dezelfde periode verschillende successen in onze regio te melden. In Velsen werden twee vermissingen opgelost door tips van Burgernet-deelnemers. Zulke tips leidden ook tot de aanhouding door de politie van verdachten van een geval van zakkenrollen in Heemskerk en van een straatroof in Beverwijk.

Wat is Burgernet? Stel dat uw vader, moeder, kind of buurkindje vermist wordt. Of stel dat er bij u ingebroken wordt en dat de inbreker ontkomt? De politie kan via Burgernet binnen een paar minuten honderden mensen in uw omgeving vragen mee uit te kijken. Dat kan heel eenvoudig vanuit huis, op straat of vanaf uw werkplek.

Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratishet nummer van Burgernet, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie.

Doe mee en meld u aan via de website www.mijnburgernet.nl. Hebt u geen internet, dan kunt u bellen naar Burgernet via het algemene nummer van de politie: 0900-8844.