184 Uitgeesters krijgen oproep over donorregistratie

DonorJaUitgeest – Vorige week ontvingen 184 Uitgeester jongeren geboren in 1996 een oproep van minister Schippers van Volksgezondheid met de vraag om nu te kiezen of zij orgaandonor willen zijn. Want hoe meer donoren, hoe korter de wachttijden. En dat betekent: minder doden. De gemeente Uitgeest ondersteunt deze oproep van de minister.

De online jongerencampagne die de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS ) dit jaar organiseert rondom de oproep van de minister maakt de jongeren bewust van de rol die zij kunnen spelen bij het terugbrengen van de wachtlijst: ‘We hebben veel meer orgaandonoren nodig in Nederland. De wachttijden voor bijvoorbeeld een donornier of een donorhart zijn veel te lang. Daar kun jij nu iets aan doen. Word orgaandonor. Want hoe meer donoren hoe korter de wachttijden en hoe minder mensen op de wachtlijst doodgaan omdat voor hen niet op tijd een orgaan beschikbaar komt.’

Donor: Ja of Nee

Uw gemeente zet zich actief in om het aantal registraties in het Donorregister te verhogen. In het gemeentehuis kunt u een donorformulier ophalen. Of meld u eenvoudig aan op www.jaofnee.nl.

Meer informatie over orgaan- en weefseldonatie vindt u op www.transplantatiestichting.nl.