180 vogelsoorten ontdekken tijdens Wadden Vogelfestival

PERSBERICHT: ivn.nl

Ervaar de lol van het vogelen dit weekend op Texel

TEXEL – Op Texel zijn overal vogels! Heel veel verschillende en vaak zeldzame soorten. Voor het tweede jaar op rij laten Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum Texel de Texelse vogelrijkdom zien tijdens het Wadden Vogelfestival op 6 en 7 mei. Het Wadden Vogelfestival met de vogelrace Texel Big Day is de aftrap voor de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland.

Vogeleiland Texel

Texel is met 380 verschillende vogelsoorten de meest vogelrijke gemeente van Nederland. Het Texelse landschap is namelijk heel gevarieerd met bos, duin, moeras: voor elke vogel wat wils.

En in deze meimaand is het voedselrijke wad hét tussenstation op de vogeltrekroute waar de vogels moeten uitrusten en eten.

Op één dag kun je nu wel tot 180 vogelsoorten spotten. Met het grootste gemak zie je lepelaars en grote sterns, maar wie weet ook wel een visarend of zwarte ooievaar.

Wadden Vogelfestival tijdens Vogelweek

Van 6 t/m 14 mei is de Nationale Vogelweek. Iedereen kan tijdens deze week de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De week trapt af met het Wadden Vogelfestival: een weekend lang staat heel Texel in het teken van vogels kijken en genieten van de mooie natuur van het eiland. Natuurliefhebber, Texelaar of vakantieganger, er is voor iedereen veel te beleven. Op acht vogelkijkpunten staan vrijwilligers klaar om alles over de bijzondere vogels en het prachtige natuurgebied te vertellen. Jong en oud kunnen professionele verrekijkers en zelfs de nieuwe dubbeltelescoop van Svarowski Optik testen. Met bekende vogelkenners als Paul Böhre (Roots) en Arjan Dwarshuis (Big Year) kun je op vogelexcursie om de lol van het vogelen te ervaren.

Texel Big Day: vogelrace voor het goede doel

Bovendien start zaterdag 6 mei om middernacht de Texel Big Day, een spannende vogelrace waarin acht teams van vogelaars op de fiets binnen 24 uur met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten gaan kijken. Dit internationale vogelevent vindt voor het eerst plaats in Nederland. De opbrengsten van zowel Texel Big Day als de vogelexcursies komen ten goede aan de kwetsbare broedvogels op Texel.

Ga voor meer informatie op www.npduinenvantexel.nl/waddenvogelfestival2017 en www.vogelinformatiecentrum.nl.