17 kandidaten burgemeester Uitgeest

Gemeentehuis Uitgeest. Foto: OSU

UITGEEST – Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Uitgeest hebben 17 personen gesolliciteerd, van wie 4 vrouwen en 13 mannen.

Van hen hebben 11 personen een (fulltime) functie in het openbaar bestuur en 6 personen hebben een functie daarbuiten.

In verband met de coronacrisis wordt het vervolg van de procedure voor de vervulling van de burgemeestersvacature opgeschort. Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Uitgeest.

Het vervolg van de procedure is normaliter dat de commissaris van de Koning gesprekken met een aantal kandidaten heeft, daarna een selectie maakt van kandidaten die dan vervolgens een gesprek hebben met de vertrouwenscommissie van de gemeente Uitgeest.

Als gevolg van de coronamaatregelen van het Rijk, die zijn gericht op het beperken van fysiek contact en bijeenkomsten van meer dan 3 personen, is het onder deze voorwaarden niet mogelijk een procedure op een goede wijze verder te doorlopen. Juist in een procedure als deze is persoonlijk contact belangrijk om een goed beeld te kunnen vormen van de kandidaten en een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De kandidaten die nu gesolliciteerd hebben op deze burgemeestersvacature worden in portefeuille gehouden tot het moment dat meer duidelijkheid is over het verdere verloop van deze procedure. Op dit moment is nog niet te voorzien wanneer de procedure wordt hervat.

De waarnemend burgemeester blijft in functie totdat de vacature is vervuld.

Bron: Provincie Noord-Holland